Belgelendirme Desteği’nde Oran %100’e Çıkarıldı.

21.10.2018
KOSGEB’in Genel Destek Programı kapsamında bulunan Belgelendirme Desteği uygulamasında önemli değişiklikler yapıldı.
 
Daha önce Belgelendirme Desteği kapsamında Türk Standartları Enstitüsü(TSE)’den alınacak belgelerde akreditasyon şartı aranıp bölge farklılıklarına göre destek sağlanırken, yeni çıkan kararla birlikte KOBİ’ler ve girişimciler akreditasyon şartı ve bölge farklılıkları aranmaksızın bu destekten \\%100 oranında faydalanabilecekler.
 
Yine  Genel Destek Programı destek kalemleri arasında yer alan Belgelendirme Desteği ile daha önce Türk Patent Enstitüsü(TPE) ‘den alınacak belgelerde bölge farklılıklarına göre destek sağlanırken, son çıkan kararla birlikte KOBİ’ler ve girişimciler bu destekten \\%100 oranında katkı sağlayabilecekler.
 
15 Haziran 2010 tarih ve 27612 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği çerçevesinde yürürlüğe girmiş olan Genel Destek Program’ında, 64. Hükümet Programı Eylemleri kapsamında değişiklik yapılması ihtiyacı ortaya çıktı.
Bu kapsamda İcra Komitesi’nce alınan karara göre 
 
a)     Belgelendirme Desteği kapsamında; Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’den alınacak belgelerin akreditasyon şartı ve bölge farkı aranmaksızın \\%100 (yüz) oranında desteklenmesi,
 
b)     Sınai Mülkiyet Hakları Desteği kapsamında; Türk Patent Enstitüsü (TPE)’den alınacak belgelerin bölge farkı aranmaksızın \\%100 (yüz) oranında desteklenmesi,

 

hususlarının kabul edilmesine, programın son haline getirilebilmesi, uygulamaya konulması ve yapılan revizyonların uygulama esaslarına uyarlanması sürecinde merî mevzuatın yürürlükte kalması yönünde İdare Başkanlığına yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.
 
HABERLER
İşimizi önemsiyoruz!
TÜM HABERLER
BİLGİ ALIN
Sorununuzu çözmek için durmadan çalışıyoruz.
HER ZAMAN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ.
Danış Patent
Danış Patent olarak sizlere marka tescili ve patent konularında yardımcı oluyoruz. Marka, bir işletmenin mal ve/veya hizmetlerini bir başka işletmenin mal ve/veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla, kişi adları dahil, sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayımlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işarettir.

Aradığınız sorunun cevabını bulamadınız mı ?

s
Danış Patent
Bizi sosyal ağlardan takip edin!
© 2018 Danış Patent. Tüm hakları saklıdır.
Danış Patent