Üniversiteler arası patent yarışması başlıyor

24.10.2018

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ilk defa düzenlenecek olan üniversite öğrencilerine yönelik patent yarışması başlıyor.

Patentle Türkiye sloganı ile başlayacak olan yarışma, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamakta. Yarışma sürecince, üniversite öğrencilerinin, oluşturulacak olan internet sitesi üzerinden çok daha kolay bir şekilde ve ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacak.

Başvurular www.patentletürkiye.com.tr üzerinden yapılacak. Yarışmada birinciye 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL ve üçüncüye 10 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca 5 kişiye Almanya, Amerika, Güney Kore, İsviçre ve Rusya\'da düzenlenen uluslararası buluş fuarlarına katılım imkanı sağlanacak. İlk 10\'a girenlere ise çeşitli ödüller (dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, vs) verilecek.

Yarışma takvimi ise şöyle:
\"15 Ekim 2017 - 31 Aralık 2017: Başvuruların Alınması
2 Ocak 2018 - 31 Mart 2018: Başvuruların Değerlendirilmesi ve Ön Eleme
15 Nisan 2018: Finalistlerin Açıklanması Ödül Töreni\"

HABERLER
İşimizi önemsiyoruz!
TÜM HABERLER
BİLGİ ALIN
Sorununuzu çözmek için durmadan çalışıyoruz.
HER ZAMAN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ.
Danış Patent
Danış Patent olarak sizlere marka tescili ve patent konularında yardımcı oluyoruz. Marka, bir işletmenin mal ve/veya hizmetlerini bir başka işletmenin mal ve/veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla, kişi adları dahil, sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayımlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işarettir.

Aradığınız sorunun cevabını bulamadınız mı ?

s
Danış Patent
Bizi sosyal ağlardan takip edin!
© 2018 Danış Patent. Tüm hakları saklıdır.
Danış Patent